miércoles, 12 de julio de 2017

Les empreses més innovadores del món


Las empresas más innovadoras del mundo


Apple lidera la classificació de les companyies que més han millorat els seus resultats a través de la recerca en el 2016, seguida de Google i Tesla, segons una anàlisi publicada per Boston Consulting Group i que ha elaborat Statista. La consultora obté els seus resultats d'entrevistes a executius sènior, informació que completa amb els resultats financers de les empreses. Davant d'aquesta classificació, la de patents registrades mostra resultats molt diferents. En aquesta llista les empreses xineses són les que lideren totes les classificacions.

Les Claus de Apple: Alguns dels productes resulten tan nous i innovadors que poden provocar un canvi radical en la societat i model de conducta de les persones, és el cas de dispositius com l'iPad. És molt comú pensar que aquests productes segueixen una evolució lineal. Seguint l'exemple de l'iPad, la seva evolució lineal es basaria en predecessors com el Palm Pilot, els tablet PC amb Windows, i els iPhones. Però aquesta idea és errònia.


De fet, els productes revolucionaris sorgeixen d’una combinación de factors. Dins de l'empresa i fora, la gent adquireix noves tecnologies i noves formes d'utilitzar els aparells. Per aquest motiu, no només la tecnologia canvia a les persones, sinó que les persones canvien el rumb de les nueves tecnologies.

lunes, 10 de julio de 2017

El negoci de la creativitat viral


De izquierda a derecha, Patricia Ratia, Juan Sanchez-Herrera y Marta Nicolás.  



El seu negoci va d'això. Patricia Ratia, Marta Nicolau i Juan Sánchez comparteixen generació (1986, són millennials) i empresa. Van deixar els seus treballs -en Deloitte i L'Oréal, respectivament- per muntar SamyRoad el 2012. La startup, que va tancar 2016 amb 1,5 milions de facturació, és una gran galeria que serveix de punt de trobada a creadors, categoritzats per influència i àrea temàtica a Internet, i marques que els busquen perquè promocionin els seus productes a través de continguts personalitzats. 



La influència és la capacitat i la força per prescriure un lloc, un producte, una peça de roba, un cotxe ... I la influència en línia, és a dir, el pes en xarxes com YouTube, Instagram o Twitter, és avui la moneda més cara de Internet. Fins a la irrupció de les xarxes socials en la vida dels ciutadans, aquesta tasca la feien els líders d'opinió des dels mitjans. Marques, publicistes, creadors i consumidors saben que això ha canviat i que Internet iguala a tots els interlocutors. Les marques el coneixen, però encara els falta una estratègia. "Saber qui són, on són, què fan, com parlen i quant costa pagar-los", apunta Patricia Ratia, responsable financera de l'startup. "Moltes marques i agències encara no connecten amb les noves generacions que es manegen amb la imatge i, sobretot, en vídeo", afegeix.

viernes, 7 de julio de 2017

Estratègies de distribució

ELS SUPERMERCATS CANVIEN LES SEVES ESTRATÈGIES PEL EMPENTA DE L'ONLINE





Les grans cadenes de distribució a Espanya s'han adonat que pujar al carro de l'eCommerce no és una opció. Les més avantatjades en matèria online són les que van veure això fa més temps, mentre que les que han esgotat fins a l'últim moment, com Mercadona, veuen com ara han de posar-se al dia per emportar-se un tros del pastís. Mentrestant, canviar les seves estratègies en l'offline per no perdre consumidors és la prioritat.
El diagnòstic és clar, segons totes les associacions empresarials lligades a la distribució: la restricció d'horaris i la falta de llibertat en l'obertura de les botigues físiques és un fre per al seu creixement.
Obrir els diumenges és la solució que han implantat ja la majoria dels supermercats, en un intent de fer front a la temptació de comprar des de casa.
Des Anged, associació que agrupa les grans cadenes de distribució, posen com a exemple les Balears: "En 2016 es van ampliar a 16 els diumenges i festius d'obertura, gràcies al que ha augmentat un 4% la facturació i han crescut un altre 4% les afiliacions a la Seguretat Social d'empleats de comerç ".
A més, les presses en sortir de la feina per arribar al supermercat abans que tanqui i poder omplir la nevera han acabat amb la liberalització dels horaris comercials. La Comunitat de Madrid va ser pionera, amb l'aprovació el 2012 d'una llei que permet a qualsevol establiment obrir 24 hores els 365 dies de l'any.

El resultat? Els establiments tanquen cada vegada més tard, permetent fer la compra a hores que abans eren impensables. Carrefour fins i tot té operatives a Madrid algunes botigues obertes les 24 hores del dia.

Últimes tendències en Màrqueting




El món digital es troba en plena efervescència. Cada dia som testimonis de com les tendències se succeeixen amb una rapidesa que, en moltes ocasions costa seguir. Una fotografia davant la qual no podem perdre el temps i convé posar el focus sobre aquelles que realment estan funcionant.

Especialment en el terreny del màrqueting B2B. Així ho posa de manifest l'últim informe elaborat per Gartner que posa en relleu les principals tendències que no hem de perdre de vista en l'entorn digital.

Veiem com la intel·ligència artificial i el machine learning poden fer que tant les noves com les existents aplicacions que trobem al mercat siguin més "smart".

"En el futur, la tecnologia s'integrarà en tot el negoci digital", expliquen els analistes responsables de l'informe. Fan referència al que podríem denominar com la construcció d'una malla o xarxa en la qual s'integren totes les persones, dispositius, continguts, tecnologia i serveis. És aquest conjunt d'engranatges el que realment fabrica l'experiència.

Dins de les conclusions, cal destacar que l'arquitectura empresarial i la innovació tecnològica han de ser plantejades com a estratègies a llarg termini. Davant el primer dels conceptes, els líders empresarials han de utilitzar-lo per dominar les tendències emergents per oferir als usuaris experiències personalitzades i contextualitzades.

Aquí, juguen un paper fonamental tecnologies com la realitat virtual i la augmentada. Possibiliten la creació de nous sistemes. I és que l'objectiu és que aquesta intel·ligència de la qual venim parlant s'abraci en tots els sectors.

Perquè pugui fer-se una idea de cap a on s'està dirigint el sector, a continuació us oferim les 10 tendències que dins del sector del màrqueting B2B no hauríem de perdre de vista, tal com recullen des de The Drum:

1. Intel·ligència artificial i machine learning

2. Aplicacions intel·ligents

3. "Intelligent things"

4. Realitat virtual i augmentada

5. Sistemes de conversa

6. Arquitectura de seguretat adaptativa

7. Plataformes tecnològiques digitals

8. "Malla digital" i arquitectura de serveis

9. "Digital Twins"

10. Blockchains